Otvoreni natječaji iz Programa Kreativna Europa 2021. – 2027.

Nakon što je krajem svibnja usvojen program rada za prvu godinu programa Kreativna Europa 2021. – 2027. te odobrena Uredba za programsko razdoblje 2021. – 2027., Europska komisija je službeno objavila početak novog i jedinog programa za potporu europskim kulturnim i kreativnim sektorima. Ukupni proračun novog programa od 2,44 milijarde eura, povećao se za više od 60 % u odnosu na prethodni proračun, a ulagat će se u aktivnosti kojima se jača kulturna raznolikost i odgovara na specifične potrebe i izazove kulturnih i kreativnih sektora.

Trenutno otvoreni natječaji se nalaze u nastavku (za više informacija otvorite poveznice):

Potpora za Europske mreže 2021

Cilj potpore akciji Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija jest povećati sposobnost europskih kulturnih i kreativnih sektora za suočavanje sa zajedničkim izazovima i njegovanje talenata, inovacije, napretka i stvaranja radnih mjesta.

Potpora za Europske projekte suradnje 2021

Cilj ovog Poziva je osigurati bolji pristup europskoj kulturi i umjetničkim djelima i promovirati inovacije i kreativnost.

Potpora za Novinarsko partnerstvo 2021

Cilj poziva za Novinarska partnerstva je pomoći širem europskom sektoru informativnih medija da postane održiviji i izdržljiviji doprinoseći pouzdanom izvještavanju o tekućim događajima, informiranoj i inkluzivnoj demokratskoj raspravi, razvoju vještina, zapošljavanju profesionalaca i novinara te slobodnom, raznolikom i pluralističkom medijskom okruženju.

Potpora za Kreativni inovativni laboratorij 2021

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se Kreativni inovativni laboratorij s početkom provedbe u 2022. godini.Potpora za Kreativni inovativni laboratorij provodi se u okviru Međusektorskog potprograma programa Kreativne Europe koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima uključujući i audiovizualni.

Potpora za Cirkulaciju europskih književnih dijela

Potpori za Cirkulaciju europskih književnih dijela cilj je podržati projekte koji se bave prevođenjem, objavljivanjem, distribucijom i promocijom knjiženih djela.

Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2021

Svrha ovog natječaja jest podržati projektne prijedloge čiji je cilj povećati vidljivost i cirkulaciju europskih radova/djela i umjetnika u nastajanju u Europi i šire. Također, u cilju je i povećanje pristupa i sudjelovanja umjetnika na kulturnim događanjima i aktivnostima, te uključivanja i razvoja publike.