Projekti

Istaknuti projekti i referencije

U KAMENU ČVOR - KRAVATA IMOTA

U kamenu čvor – kravata Imota, autorski je projekt Sande Lončar i Suzane Budimir realiziran u razdoblju od srpnja 2006. do 2008. godine.

Cilj projekta bio je prikupljanje, obrada i arhiviranje fotografske i literarne građe s područja Imotske krajine od sredine 19. do sredine 20. stoljeća, postavljanjem izložbe fotografija te izradom i publikacijom monografije.

TEMPORIRANJE

Projekt „TEMPOriranje“  Sportske udruge Fitness centar Tempo iz Imotskog osmišljen je s ciljem iznalaženja i provedbe modela uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz rekreativni sport aktivnim sudjelovanjem u organiziranim aktivnostima FC Tempo, odnosno kroz inovativne programe prilagođene njihovom uzrastu i potrebama.

Projekt je sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda, u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva putem natječaja „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“.

NE ZNATE GDJE BI POČELI?

Nudimo drugačiji, kreativniji pristup poduzetničkim i projektnim idejama.

INTEGRACIJA KULTURNE I POVIJESNE BAŠTINE FRANJEVAČKOG SAMOSTANA U TURISTIČKU PONUDU GRADA VUKOVARA

Ciljevi projekta su obnova i revitalizacija kulturnih dobara Franjevačkog samostana u Vukovaru u svrhu korištenja turističko – edukativnog potencijala,  rekonstrukcija i očuvanje kulturnih dobara Franjevačkog samostana, kreiranje kulturno – turističkih sadržaja, kreiranje znanstveno – edukativnih sadržaja, integriranje turističke ponude i poticanje suradnje ključnih dionika u zajednici.

Uloga tvrtke Ars Illyrica osmišljavanje, priprema i prijava projekta na natječaj, izrada svih relevantnih dokumenata, iznalaženje modela financiranje i provedba javne nabave.

REKONSTRUKCIJA I OPREMANJE PROIZVODNOG POGONA NEBO

Projekt „Rekonstrukcija i opremanje proizvodnog pogona Nebo“ predstavlja početno ulaganje u razvoj poslovanja Modne kuće Nebo iz Zagreba. Obuhvaća ulaganje u rekonstrukciju, strojeve i opremu potrebnu za obavljanje osnovne djelatnosti, odnosno stvaranja modnih kolekcija brenda Nebo namijenjenih domaćem i internacionalnim tržištima, koje se predstavljaju na specijaliziranim sajmovima mode.

Tvrtka ARS ILLYRICA sudjelovala je u osmišljavanju i izradi projekta i provedbi postupka javne nabave.

ULAGANJE U IZGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA U OPĆINI PODBABLJE

Ciljevi projekta izgradnje dječjeg vrtića u Podbablju su: unaprjeđenje kvalitete predškolskog odgoja na području općine Podbablje; povećanje prostornih i tehničkih kapaciteta kroz izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u skladu s nacionalnim pedagoškim standardom; povećanje kvalitete života na ruralnom području; te razvoj lokalnih temeljnih usluga.

Realizacijom projekta osigurati će se predškolski odgoj za 60 djece vrtićkog te 20 djece jasličkog uzrasta, a zaposlit će se 19 osoba. Uloga tvrtke bila je Ars Illyrica osmišljavanje, priprema i prijava projekta na natječaj.

POLUDNEVNI BORAVAK ZA DJECU S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA

Ovaj projekt kreiran je s ciljem kako poboljšati kvalitetu života predškolske i školske djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji kroz izvaninstitucionalnu podršku i uključenost u socijalne programe, uspostaviti uslugu poludnevnog boravka za predškolsku i školsku djecu s teškoćama u razvoju, uspostaviti učinkoviti model pružanja stručne podrške obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i td.