Poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta je objavilo javni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu“. Rok za dostavu projektnog prijedloga je 30 dana od objave poziva, odnosno do 8. srpnja 2019.

Cilj: Potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te zapošljavanje unutar navedenih područja. Podržat će se aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta, konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost. Podržat će se aktivnosti koje naglašavaju potencijal kulturnih i kreativnih industrija za razvoj, unaprjeđenje i povećanje konkurentnosti te obogaćivanje hrvatske turističke ponude.

Prihvatljivi korisnici: 
Trgovačko društvo i zadruga; obrt; ustanova; umjetnička organizacija; djelatnosti slobodnih zanimanja; novonastali pravni ili fizički subjekti – j.d.o.o., d.o.o., obrt, umjetničke organizacije, ustanove, djelatnosti slobodnih zanimanja, zadruge 

Namjena bespovratnih sredstava i iznos potpore: 

1. Izvedbene umjetnosti: 20.000,00 – 100.000,00 HRK
2. Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost: 50.000,00 – 250.000,00 HRK
3. Vizualne umjetnosti: 20.000,00 – 100.000,00 HRK
4. Audiovizualne djelatnosti (djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja): 50.000,00 – 250.000,00 HRK

Intenzitet potpore: Iznosi najviše do 85% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljive aktivnosti: 
• zapošljavanje i uključivanje vanjskih suradnika u poslovne procese
• otvaranje i opremanje prostora, nabava opreme
• promidžba
• distribucija
• stručno usavršavanje

Izvor: www.min-kulture.hr

Ukoliko Vam je potrebna pomoć pri provjeri prihvatljivosti na natječaj i pri izradi projektne dokumentacije, obratite nam se na INFO@arsillyrica.hr.