Najavljeno povećanje alokacije za poziv IKT – II faza

Dana 9. rujna 2019. je u zgradi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održana svečana dodjela Odluka o financiranju u okviru Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“.

“Ministar Darko Horvat ovom je prilikom svečano uručio Odluke o financiranju projektima koji su u postupku dodjele ostvarili najbolje rezultate. „S obzirom na veliki interes poduzetnika i podnesenih 1299 projektnih prijedloga, kojima je zatraženo više od 456 milijuna kuna potpora, planiranih 200 milijuna kuna nije bilo dostatno za financiranje svih projektnih prijedloga koji su zadovoljili uvjete postupka dodjele. Stoga je pokrenut postupak povećanja alokacije te će se za uspješne prijavitelje dodatno osigurati više od 163 milijuna kuna“, objasnio je ministar Horvat te dodatno naglasio kako će se na ovaj način osigurati bespovratna sredstva za sve projektne prijedloge koji su pozitivno ocijenjeni, a trenutno se nalaze na rezervnoj rang listi. „Time će se kroz ovaj Poziv financirati ukupno 1018 projekata ukupne vrijednosti dodijeljene potpore veće od 363 milijuna kuna“, istaknuo je ministar.

Bespovratna sredstva koja se dodjeljuju temeljem ovog Poziva namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima za sufinanciranje projektnih aktivnosti koje uključuju izradu, razvoj ili nabavu IKT poslovnih rješenja, a što će rezultirati optimiziranjem poslovanja, poslovnih procesa, odnosno proizvodnje te implementacijom, prilagodbom i integracijom poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom. Pojedinačne potpore iznose od 80 tisuća pa sve do milijun kuna po projektu, uz intenzitet potpore od 65% do 80%, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj prijavitelj ima sjedište.”, stoji na stranicama Ministarstva.

Izvor: mingo