Najava Otvorenog poziva za dostavu projektnih prijava za male projekte iz Interreg programa Slovenija-Hrvatska

Dana 17. studenog 2023. će se u okviru Interreg Programa Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2021. – 2027. u Službenom listu Republike Slovenije i na mrežnoj stranici programa objaviti Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte iz Interreg programa Slovenija-Hrvatska.

Program se izvodi na osnovi otvorenog javnog poziva. To znači da prijavitelji mogu projektne prijave neprekidno podnositi od otvaranja poziva pa sve dok postoje dostupna sredstva, a najkasnije do 31.1.2024. godine. Zajedno s otvorenim pozivom objavit će se sve relevantne smjernice i informacije.

Svrha poziva: Projekti “od građana do građana” u cilju poboljšanja kulturnih i socijalnih odnosa te za aktivno sudjelovanje u zajednici.

Vrste aktivnosti:

  • prekogranične aktivnosti podizanja svijesti (npr. o solidarnosti, odgovornosti za klimu i okoliš, zdravom životu)
  • prekogranične aktivnosti učenja “od građana do građana” (npr. obrazovni programi za djecu i starije, prekogranično učenje o kulturnoj i nacionalnoj baštini)
  • zajednička prekogranična događanja za povećanje povezanosti (npr. kulturna i sportska događanja, ljetni kampovi, rekreacija u prirodi).

Prve radionice za prijavitelje bit će organizirane nakon objave otvorenog poziva za dostavu projektnih prijava, a predviđene su u prosincu 2023. godine.

Izvor: si-hr.eu