Javni pozivi zaklade “Kultura nova” na Program podrške 2023.

Datum objave: 21.6.2023.

FOND: Kultura nova

Referentni broj: nema

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 21.6.2023.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 30.8.2023.

Prihvatljivi korisnici: udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti.

Ovisno o kategoriji poziva, prijavitelji moraju udovoljiti sljedećim uvjetima:

Prva kategorija: Udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti koje su registrirane u Republici Hrvatskoj, upisane u matični registar i Registar neprofitnih organizacija najmanje tri (3) godine od dana registracije do dana zaključivanja Javnog poziva, imaju najmanje dvije (2) osobe zaposlene na temelju ugovora o radu te koje su u prosjeku u prethodne tri (3) godine ostvarile najmanje 40,000 eura prihoda.

Druga kategorija: Udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti koje su registrirane u Republici Hrvatskoj, upisane u matični registar i Registar neprofitnih organizacija najmanje tri (3) godine od dana registracije do dana zaključivanja Javnog poziva te koje su u prosjeku u prethodne tri (3) godine ostvarile najmanje 20,000 eura prihoda.

Treća kategorija: Udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti koje su registrirane u Republici Hrvatskoj,  te koje su upisane u matični registar i Registar neprofitnih organizacija najmanje jednu (1) godinu od dana registracije do dana zaključivanja Javnog poziva.

Četvrta kategorija: Udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti koje su registrirane u Republici Hrvatskoj, upisane u matični registar i Registar neprofitnih organizacija najmanje jednu (1) godinu od dana registracije do dana zaključivanja Javnog poziva te koje nisu koristile podršku Zaklade “Kultura nova” u programskom području usmjerenom na organizacijski razvoj u zadnjih pet (5) godina.

Za kategoriju razvoja novih organizacija: Udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti koje su registrirane u Republici Hrvatskoj, su upisane u matični registar i Registar neprofitnih organizacija u razdoblju od 1. siječnja 2020. godine do dana zatvaranja Javnog poziva.

Svrha poziva: Bespovratna se sredstva dodjeljuju s ciljem izgradnje i jačanja organizacijskih kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj kulturno-umjetničkih programa u području suvremene kulture i umjetnosti te kako bi se stvorili kvalitetniji uvjeti za rad organizacija.

Sažetak: Zaklada “Kultura nova” je 21. lipnja 2023. godine objavila javne pozive na predlaganje programa i projekata u okviru Programa podrške 2023 s rokom prijave 30. 8. 2023.

Prihvatljive aktivnosti / projekti:

Naslanjajući se na zakonske smjernice i uzimajući u obzir potrebe organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti prioritet Programa podrške 2023 usmjeren je na izgradnju i jačanje organizacijskih kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj kulturno-umjetničkih programa u području suvremene kulture i umjetnosti.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: Podrška se ostvaruje putem Javnog poziva na predlaganje programa u jednoj od sljedećih kategorija:

Za organizacijski razvoj:

  • prva kategorija do 25,000 eura
  • druga kategorija do 18,000 eura
  • treća kategorija do 10,000 eura
  • četvrta kategorija do 5,000 eura

Za razvoj novih organizacija: do 7,000 eura

Intenzitet potpore:  70 – 100%

Ukupna sredstva: 1.520.000,00 EUR (od čega 1.450.000,00 EUR za organizacijski razvoj, a 70.000,00 EUR za razvoj novih organizacija)

Nadležno tijelo: Zaklada „Kultura nova“

Izvor: Zaklada „Kultura nova“

Dokumentacija