Javni poziv za udruge na otocima usmjerenih na održivi razvoj

Datum objave: 18.7.2019.

FOND: Državni proračun

Referentni broj: Nema

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 18.7.2019.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 6.9.2019.

Prihvatljivi korisnici: Udruge s djelovanjem na hrvatskim otocima

Svrha poziva: omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Sažetak: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2019. godini kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. Godinu.

Prihvatljive aktivnosti / projekti: Aktivnosti usmjerene na poboljšanje/osnaživanje kvalitete života otočnog stanovništva; aktivnosti usmjerene na unaprjeđenje/oživljavanje/promicanje kulture i umjetnosti na otocima; aktivnosti usmjerene na edukaciju i stjecanje novih znanja s naglaskom na tradicijskim, otočnim autohtonim znanjima i vještinama; aktivnosti usmjerene razvoju gospodarstva koje je specifično za otočno područje (poljoprivreda, brodogradnja, turizam); aktivnosti usmjerene na poticanje ekologije i zaštite mora; aktivnosti usmjerene na poticanje/podizanje razine svijesti i sportskih aktivnosti svih žitelja otoka kao i promicanje onih sportskih aktivnosti koje su specifične za otoke.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: 10.000,00 – 30.000,00 kn

Intenzitet potpore: Nema

Ukupna sredstva: 600.000,00 kn

Nadležno tijelo: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Izvor: razvoj.gov.hr

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link