Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama

Datum objave: 4.12.2019.

FOND: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Referentni broj: nema

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 4.12.2019.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.12.2019.

Prihvatljivi korisnici: Javne ustanove

Svrha poziva: Svrha poziva je sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama.

Sažetak: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 4. prosinca 2019. godine u Narodnim novinama objavio Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama vrijedan 10 milijuna kuna. Sufinancirat će se rekonstrukcija postojećih kotlovnica ugradnjom jednog ili više sustava koji koriste obnovljive izbore energije, poput kotlova na biomasu, dizalica topline, sunčanih toplinskih pretvarača te fotonaponskih modula. Prijaviti se mogu ustanove koje su proračunski korisnici državnog ili proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave, a za projekte će moći dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, ovisno o lokaciji. Javne ustanove mogu dostaviti samo jedan zahtjev za sufinanciranje, a maksimalan iznos sufinanciranja je do 500.000 kuna, za jedan ili više sustava na jednoj ili više građevina.

Prihvatljive aktivnosti / projekti: Prihvatljive su aktivnosti nabave i ugradnje jednog ili više novih sustava na jednoj ili više građevina te stručni nadzor radova.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: Fond će Korisnicima dodjeljivati sredstva pomoći do 500.000,00 kuna po zahtjevu.

Intenzitet potpore:                

  • do 80% ukoliko se radi o projektima koji se provode u svrhu zaštite, održavanja, očuvanja i upravljanja zaštićenim dijelovima prirode, ILI projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske i na prvoj skupini otoka,
  • do 60% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na drugoj skupini otoka i na brdsko-planinskom području i
  • do 40% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Ukupna sredstva: 10.000.000,00 HRK

Nadležno tijelo: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Izvor: fzoeu

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link