Javni poziv za neposredno sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda

Datum objave: 21.02.2020.

FOND: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Referentni broj: ZO-2/2020

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 21.02.2020.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.12.2020.

Prihvatljivi korisnici: Zadruge

VAŽNO: 15. travnja 2020. objavljena je Obavijest o obustavi Poziva zbog Odluke Vlade RH o ograničavanju korištenja sredstava proračuna koja je stupila na snagu 3. travnja 2020. Prijave zaprimljene u poštanski ured ili urudžbenu pisarnicu Fonda do dana 03. travnja 2020. godine do 16:00 sati uzet će se u razmatranje.

Svrha poziva: Cilj projekta je dodijeliti donacije projektima zadruga koji imaju za cilj smanjiti pritiske na okoliš koji su izravna posljedica proizvodnje novih i često manje trajnih proizvoda, razviti pozitivan stav prema „zelenom“ gospodarstvu te potaknuti razvoj lokalnih partnerstava.

Sažetak: Predmet Poziva je sufinanciranje projekata zadruga koji imaju za cilj ponovnu upotrebu isluženih proizvoda i proizvoda s greškom, i to sljedećih vrsta: tekstil, namještaj i roba široke potrošnje (igračke, kuhinjsko posuđe i pribor, knjige itd.).

Prihvatljive aktivnosti / projekti: Prihvatljivi su projekti kojima je cilj ponovna upotreba isluženih proizvoda, a prihvatljivi troškovi se odnose na nabavu materijala, opreme i alata, prijevoza, grafičkih usluga te troškovi promidžbe i vidljivosti.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: do 60.000,00 HRK.

Intenzitet potpore:  do 80% za prvu skupinu otoka i područje pod posebnom državnom skrbi, do 60% za drugu skupinu otoka i brdsko – planinsko područje, do 40% za sve ostale.

Ukupna sredstva: 120.000,00 HRK

Nadležno tijelo: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Izvor: fzoeu

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link