Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga – „Integrator“

Datum objave: 2.3.2020.

FOND: Europski fond za regionalni razvoj

Referentni broj: KK.03.2.2.05

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 29.5.2020.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 15.9.2020.

Prihvatljivi korisnici: Mikro poduzetnici, Mali poduzetnici, Srednji poduzetnici

VAŽNO: Zbog zaprimljenih projektnih prijedloga koji su premašili ukupnu raspoloživu financijsku omotnicu Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zatvara ovaj Poziv. Zatvaranje Poziva stupa na snagu dana 31. kolovoza 2020. godine u 11:00:00, a zaprimanje dodatnih prijava na ovaj Poziv neće biti moguće.

VAŽNO: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 20.7.2020. obavijest o privremenoj obustavi poziva “Integrator”. Obustava stupa na snagu 23. srpnja 2020. godine u 11:00:00.  Više na poveznici…

Svrha poziva: Podržati suradnju MSP-ova kako bi stvaranjem novih inovativnih proizvoda i usluga uspostavili dobavljačke odnose sa poduzećima Integratorima i postali dio njihovog lanca vrijednosti u ciljanom strateškom segmentu.

Sažetak: Ovim će se Pozivom podržati suradnja MSP-ova kako bi stvaranjem novih inovativnih proizvoda i usluga uspostavili dobavljačke odnose sa poduzećima Integratorima i postali dio njihovog lanca vrijednosti u ciljanom strateškom segmentu. Integratori su srednja i velika poduzeća koja su prisutna na više tržišta, imaju strukturiran dobavni lanac i lanac vrijednosti i svoje proizvode i usluge pružaju krajnjim korisnicima. Potpora u okviru ovog Poziva namijenjena je za sufinanciranje inovacija procesa i/ili poslovanja organizacije konzorcija MSP-ova za uspostavljanje dugoročnih dobavljačkih odnosa/lanaca vrijednosti sa drugim poduzećima tzv. Integratorima. Za potrebe ovog Poziva konzorcij se mora sastojati od minimalno 3 (tri) MSP-a.

Prihvatljive aktivnosti / projekti: Prihvatljiva područja za provedbu projekta: Inovacije procesa i/ili poslovanja organizacije konzorcija MSP-ova za uspostavljanje dugoročnih dobavljačkih odnosa/lanaca vrijednosti sa drugim poduzećima tzv. Integratorima.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: Minimalni iznos zatraženih bespovratnih sredstava iznosi 2.000.000,00 HRK, dok maksimalni iznos doseže 38.000.000,00 HRK.

Intenzitet potpore:  50% prihvatljivih troškova

Ukupna sredstva: 100.000.000,00 HRK

Nadležno tijelo: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Izvor: eFondovi

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link