Javni poziv Ulaganja u vinarije i marketing vina

Datum objave: 28.2.2020.

FOND: Nacionalni program pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine

Referentni broj: NP

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 28.2.2020.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 30.6.2020.

Prihvatljivi korisnici:

  • poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave) koja se bave proizvodnjom ili prodajom proizvoda,
  • organizacije proizvođača vina,
  • udruženja dvaju ili više proizvođača ili
  • sektorske organizacije.

VAŽNO: Dana 3.4.2020. objavljena je Prva Izmjena Natječaja “Ulaganje u vinarije i marketing vina”. Obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz COVID-19 prilagođen je način prikupljanja dokumentacije i rok za podnošenje prijava je produžen do 30. lipnja 2020. godine.  Više na poveznici…

Svrha poziva: Cilj poziva je povećanje proizvodnje kvalitetnih vina i povećanje konkurentnosti proizvođača kroz modernizaciju proizvodnje vina, te kroz nova ulaganja u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta, a sve u cilju smanjenja troškova proizvodnje uzimajući u obzir zahtjeve iz područja sigurnosti hrane i visokih ekoloških standarda u procesu proizvodnje.

Sažetak: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 28. veljače 2020. godine Natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. –2023.

Prihvatljive aktivnosti / projekti:

Prihvatljive aktivnosti i troškovi su troškovi izgradnje, poboljšanja, stjecanja (kupnje) nepokretne imovine radi poboljšanja iste nepokretne imovine, uključujući i kupnju zemljišta kao jedne od aktivnosti u okviru projekta s ciljem izgradnje vinarije i/ili prezentacijskog i/ili prodajnog objekta,  troškovi kupnje novih strojeva i opreme do iznosa njihove tržišne vrijednosti, opći troškovi povezani s izgradnjom, poboljšanjem, stjecanjem nepokretne imovine i troškovima kupnje novih strojeva i opreme, troškovi kupnje ili razvoja računalnih softvera i kupnje patenata, licencija i autorskih prava te registracije zajedničkih žigova.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: 1.500.000 EUR za mikro, mala i srednja poduzeća, 750.000 EUR za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR, te 550.000 EUR za ostala velika poduzeća.

Intenzitet potpore:  50% za mikro, mala i srednja poduzeća, 25% za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR, te 24% za ostala velika poduzeća.

Nadležno tijelo: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Izvor: apprrr

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link