Javni poziv Restrukturiranje i konverzija vinograda

Datum objave: 31.3.2020.

FOND: Europski fond za jamstva u poljoprivredi, Nacionalni program pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

Referentni broj: nema

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 31.3.2020.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 10.8.2020.

Prihvatljivi korisnici: Korisnici mjere Restrukturiranje su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar).

VAŽNO: Dana 30.7.2020. objavljeno je produljenje roka za dostavu projektnih prijedloga do 10. kolovoza 2020. godine. Više na poveznici…

Svrha poziva: Svrha poziva je potaknuti na sadnju autohtonih sorata vinove loze i premještanje vinograda na ona područja koja će dati bolju kvalitetu vina, te očuvanje vinogradarskog krajolika što doprinosi razvoju vinskoga turizma.

Sažetak: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 31.ožujka 2020. natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

Prihvatljive aktivnosti / projekti:

  • ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
  • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: U okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka, uz ograničenje ukupno prihvatljivih troškova projekta do maksimalno 1.000.000,00 EUR.

Intenzitet potpore:  do 75% ukupno prihvatljivih troškova

Nadležno tijelo: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Izvor: apprrr

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link