Javni poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Datum objave: 30.07.2019.

FOND: Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD)

Referentni broj: nema

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 30.07.2019.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.03.2020.

Prihvatljivi korisnici: Jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave osnivači osnovnoškolskih ustanova koji se nalaze u županijama s indeksom razvijenosti manjim od 105%.

Svrha poziva: Cilj Poziva je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama.

Sažetak: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2019. – 2020.” Svrha poziva je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave razvrstane kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I, II, III) prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti prema novom modelu izračuna na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016.

Prihvatljive aktivnosti / projekti: Prihvatljiva aktivnost u sklopu ovog Poziva je podjela obroka ciljnoj skupini po utvrđenoj cijeni jednog školskog obroka po učeniku u iznosu od 5,47 kn, u školskoj godini 2019./2020. Prihvatljiva područja za provedbu projekta:

Minimalni / maksimalni iznos potpore: Najniži iznos potpore po prijavi je 200.000,00 HRK, a najviši 1.000.000,00 HRK.

Intenzitet potpore:  Projekti se financiraju u iznosu od 100% prihvatljivih troškova projekta, odnosno prijavitelj nije dužan osigurati vlastito sufinanciranje.

Ukupna sredstva: 25.000.000,00 HRK

Nadležno tijelo: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Izvor: mdomsp

Dokumentacija: Upute za prijavitelje

Ostala dokumentacija: link