Javni poziv Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Datum objave: 23.12.2020.

FOND: Europski socijalni fond

Referentni broj: UP.02.2.2.16

Status: Zatvoren

Datum početka prijave: 18.1.2021.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.3.2021.

Prihvatljivi korisnici:

  • Jedinice lokalne samouprave
  • Dječji vrtići

Svrha poziva: Opći cilj Poziva je doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sažetak: Planirano trajanje provedbe projekata je od 18 do 20 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s tim da razdoblje provedbe može trajati najdulje do 30. lipnja 2023. godine. Razdoblje provedbe projekta započinje s datumom zadnjeg potpisa na Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava te istječe završetkom obavljanja predmetnih aktivnosti, a retroaktivno će se financirati troškovi nastali nakon 1. rujna 2020. godine.

Prihvatljive aktivnosti / projekti: Pozivom će se financirati projekti koji će poticati inovativan pristup u osiguranju produljenog radnog vremena vrtića s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece  programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Dječjim vrtićima, omogućit će se i razvoj posebnih programa te jačanje kapaciteta odgojitelja/ica, stručnih suradnika i stručnih radnika (logopeda) s ciljem unaprjeđenja usluga kroz edukacije usmjerene na jačanje stručnih kompetencija te edukacije kuhara/ica o zdravoj prehrani. U skladu s navedenim, projekti koji će se financirati u okviru ove operacije doprinijet će usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima kroz unaprjeđenje usluga, produljenje radnog vremena dječjih vrtića te daljnji razvoj postojećih i/ili novih programa.

Minimalni / maksimalni iznos potpore: 500.000,00 HRK – 6.000.000,00 HRK

Intenzitet potpore:  100%

Ukupna sredstva: 300.000.000,00 HRK

Nadležno tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Izvor: strukturni fondovi

Dokumentacija