Vinske omotnice

Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz europske Vinske omotnice. Cilj programa je povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara kroz tri mjere: restrukturiranje i konverzije vinograda, izgradnja i opremanja vinarija te projekt marketinga i promocije vina.

Mjera: Restrukturiranje i konverzija vinograda 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda. Prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar. Rok za podnošenje prijava za mjeru Investicije je od 1. travnja 2016. do 16. svibnja 2016. godine.
STATUS: Zatvoren
Više o natječaju...

Mjera: Investicija u vinarije i marketing vina

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina. Prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 3.000.000. Rok za podnošenje prijava za mjeru Investicije je od 1. travnja 2016. do 16. svibnja 2016. godine.
STATUS: Zatvoren
Više o natječaju...

Mjera: Promidžba na tržištima trećih zemalja 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2018. godini u okviru programa "Vinske omotnice". Rok za podnošenje prijava traje do 29. rujna 2017.
STATUS: Zatvoren
Više o javnom pozivu...