Izgradnja, adaptacija i kupnja obiteljskih kuća na području Splitsko-dalmatinske županije

14.03.2019.

Splitsko- dalmatinska županija objavila je 14.3.2019. natječaj za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa demografskih mjera poticaja mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu. Javni natječaj otvoren je od dana objave na službenoj web stranici Splitsko-dalmatinske županije do 01. studenog 2019.
Predmet ovog Javnog natječaja je prikupljane prijava za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu, Upravnog odjela za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša, temeljem Programa demografskih mjera poticaja mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području Splitsko-dalmatinske županije.
Prihvatljivi prijavitelji:
- državljani Republike Hrvatske,
- supružnici ili samohrani roditelj do 45 godina života na dan podnošenja zahtjeva.
Prihvatljive aktivnosti:
1. Kupnja građevinskog zemljišta za izgradnju kuće za stanovanje za koje zemljište cijena po kvadratu mora odgovarati tržišnoj cijeni građevinskog zemljišta na odnosnom području. (Pri kupnji građevinskog zemljišta neće se priznavati trošak kupnje na temelju kupoprodajnog ugovora sklopljen između roditelja i djece. Kupac građevinskog zemljišta ima obvezu započeti gradnju kuće na kupljenom zemljištu u što skorijem roku, a useljivu stambenu jedinicu u toj kući mora dovršiti najdalje u roku tri (3) godine od dana sklapanja ugovora o dodjeli sredstava),
2. Kupnja kuće za stanovanje / stana čija cijena po kvadratu mora odgovarati tržišnoj cijeni na odnosnom području. Pri kupnji kuće za stanovanje i stana, kao opravdani trošak, neće se priznavati trošak kupnje na temelju kupoprodajnog ugovora sklopljen između roditelja i djece,
3. Izgradnja, adaptacija i rekonstrukcija neuseljivih i neuvjetnih kuća za stanovanje / stana uz obvezu da se useljiva stambena jedinica u kući za stanovanje / stan u izgradi adaptira ili rekonstruira najdalje u roku od dvije (2) godine od dana sklapanja ugovora o dodjeli sredstava.
Iznos bespovratnih sredstava po odabranom prijavitelj u/ici može iznositi najmanje 40.000,00 kn, a najviše 120.000,00 kn prihvatljivih troškova.

Dokumentacija:
Javni natječaj
Obrazac 1
Obrazac 2
Obrazac 3
Obrazac 4

Izvor: SDŽ

Ukoliko Vam je potrebna pomoć pri provjeri prihvatljivosti na natječaj i pri izradi projektne dokumentacije, obratite nam se na INFO@arsillyrica.hr.